2024. április 29. - Péter

Faubelnek savanyú a szőlő

Hector Faubel úgy véli, hogy az egész idényt tekintve sokkal jobb volt Talmácsi Gábornál, aki megnyerte a gyorsaságimotoros -világbajnokság 125-kcm-es kategóriájának világbajnoki címét.
2007. november 5. hétfő 14:15 - Hírextra
"Magam számára én vagyok a világbajnok. Végig sokkal jobb voltam Talmácsinál. A saját küldetésemet most is teljesítettem, de hiába próbáltam lassítani Talmácsit, az üldözőboly így sem ért utol minket. Viszont hiába csaptunk össze sokszor, egyszer sem próbáltam meg kilökni" - mondta a spanyol motoros az AS című sportnapilapnak arra a felvetésre, hogy a magyar világbajnok szerint riválisa néha túl közel ment hozzá, ami a sportszerűség határát súrolta.

Faubel az interjúban azt is kifejtette, hogy elsősorban Barcelonában és Misanóban bukta el a vb-címet, előbbi helyen állítása szerint Pesek, utóbbin Talmácsi lökte ki őt a pályáról. A jövőre már a negyedliteresek között szereplő pilóta úgy látja, csapata is többet segíthetett volna neki, ugyanis "reklamálnia kellett volna, amikor Talmácsi piszkosan versenyzett" ellene, de ezt azért nem tette meg az istálló, mert csapattársak.

Jorge Martinez Aspar, a csapat főnöke nem akart a két versenyző vitájába beleszólni, mert mint mondta, ez az ünneplés napja. Annyit elárult, szerinte Faubel minden támogatást megkapott és ennek megfelelően megpróbálta megállítani Talmácsit. Hozzátette: "talán az is kijelenthető, hogy nem volt tiszta küzdelem, de most inkább köszöntsük mindkét pilótát".

"Mindenki tudja, hogy azt szerettem volna, ha Faubel lesz a világbajnok, hiszen én is spanyol vagyok. Az Aspar csapat viszont nemzetközi, így személyes érzelmeim nem jelenthetik azt, hogy egy másik motort megállítsunk a cél elérése érdekében. Épp ezért nyugodtan alhatok" - zárta szavait Aspar.

Az újság beszámolójában mindenesetre kétségbe vonta, hogy hasonló helyzetben is ekkora lett volna az egyenlőség. A megfogalmazott vélemény szerint, ha Faubel vezet 10 ponttal az utolsó, magyar futam előtt egy magyar csapatban Talmácsi előtt, akkor minden bizonnyal Talma nagyobb előnyt élvezett volna.

Talmácsi Faubel mögött második lett a valenciai zárófutamon, így öt pontot megőrzött tízpontos előnyéből, azaz jövőre címvédőként vághat neki a nyolcadliteresek között a világbajnokságnak.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását