2024. április 29. - Péter

Már csak két érv hibádzik

A Dorna cég hat érvből négyet elfogadott arra vonatkozóan, hogy Magyarország a jövőben egy gyorsaságimotoros-világbajnoki sorozat futamának házigazdája jelen.
2007. november 4. vasárnap 07:58 - Hírextra
Ezt Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára mondta el az MTI-nek azok után, hogy éjszakába nyúlóan tárgyalt a Dorna vezérkarával a szezonzáró Valenciai Nagydíj helyszínén.

A még hiányzó két feltételről Ujhelyi a jövő héten egyeztet Gyurcsány Ferenc kormányfővel és Bajnai Gordonnal, az ÖTM vezetőjével, ugyanis ezekben a témákban az államtitkárnak nem volt felhatalmazása.

"A legoptimistább reményeket is meghaladó volt a tárgyalás. A megállapodás révén, a közvetlen, illetve a járulékos haszon szempontjából az ország számára nagy lehetőséget jelent. A következő hetekben tovább egyeztetünk a Dornával, és remek az esély, hogy Magyarország a motorsport közép-európai központja legyen" - fogalmazott Ujhelyi.

Hozzátette: "Csodálatos érzés volt a spanyolok elismerését fogadni Talmácsi Gábor itteni és szezonbeli teljesítménye után."

Ujhelyi vasárnap a helyszínen tekinti meg a 125 kcm-es géposztály utolsó futamán, amelyen az összetett pontversenyben vezető és az élről rajtoló Talmácsi Gábor a magyar motorsport történetének első világbajnoka lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását