2024. május 19. - Ivó, Milán

Légfegyverrel lőttek a taxisra

Légpisztolyból vagy légpuskából adtak le lövéseket egy taxira szombaton este Budapesten - értesült a Független Hírügynökség (FH). Az FH úgy tudja: a Mercedes-t egy tucat ólomlövedék találta el, a fegyver tehát minden bizonnyal egy széndioxid-patronnal műk
2007. november 4. vasárnap 13:20 - Hírextra
Ilyen típusú, új puskához vagy pisztolyhoz akár 20 ezer forintnál olcsóbban is hozzá lehet jutni, a távcsővel felszerelt versenyfegyverek azonban ennél nagyságrendekkel drágábbak. Tapasztalatok szerint az alvilágban az ilyen típusú figyelmeztetés legtöbbször a szóbeli figyelmeztetéseket követi, és valódi, testi fenyegetés előtt történik, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a taxisnak voltak-e haragosai, vagy tartozik-e valakinek.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint az ügyben rongálás miatt indult eljárás - egyelőre ismeretlen személy ellen. Az autót ért lövésekről maga a XVIII. kerületi, Gyömrői úton lakó taxis értesítette a rendőrséget. Az autó a tulajdonos családi háza előtt parkolt, nem ült benne senki.

A törvények szerint Magyarországon engedély nélkül vásárolható minden olyan légfegyver, melynek a lövedéke kevesebb mint 7,5 Joule energiával hagyja el a csövet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását