2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hét embert szabadon engedtek

Csádban vasárnap szabadon bocsátottak 3 francia újságírót és 4 spanyol légi kísérőt abból a 17 tagú európai csoportból, amelyet azzal vádoltak meg, hogy csádi gyerekeket akartak Franciaországba csempészni.
2007. november 4. vasárnap 21:44 - Hírextra

Sarkozyt a repülőtéren fogadta Idriss Deby Itno csádi államfő, és rögtön megkezdődtek a megbeszélések az európai foglyokról.

A francia államfő várhatóan még vasárnap hazatér, és repülőgépén magával viszi a három francia újságírót. A 4 spanyol stewardess egy másik repülőgéppel megy Spanyolországba.

A csádi kisgyerekeket a Zoé Bárkája elnevezésű francia szeretetszolgálat próbálta Franciaországba vinni október 25-én repülőgéppel. A szervezet azt állítja, hogy árvákat próbált kimenekíteni a polgárháború sújtotta Darfúr térségéből, és a gyerekeket francia nevelőcsaládoknál helyezte volna el. De az ENSZ humanitárius hivatalai és a Vöröskereszt kételkedik ebben, és feltételezi, hogy a gyerekek többsége nem is árva.

A csádi hatóságok a 3 francia és 4 spanyol szabadon bocsátása után továbbra is fogva tartanak 10 európait: 6 franciát, akit emberrablás kísérletével vádolnak, továbbá 3 spanyolt és egy belgát, annak a repülőgépnek a személyzetéből, amely a gyerekeket szállította volna Franciaországba. Őket cinkossággal vádolják. A belga férfi a repülőgép 75 éves pilótája.

Az európai vádlottak 5-20 évi kényszermunkát kaphatnak Csádban, ha rájuk bizonyítják az emberrablást.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását