2024. április 29. - Péter

A lányok után a fiúk is

A Magyar Kupa-győztes Honvéd nyerte a bajnok Vasassal szemben a szombat esti csatát, amelyet a honi férfi vízilabda Szuperkupáért írtak ki.
2007. november 4. vasárnap 07:01 - Hírextra
Eredmény, Szuperkupa:

Domino-Honvéd – TEVA-VasasPlaket 11-8 (2-3, 4-1, 3-3, 2-1)
góldobók: Kiss G. 6, Székely 2, Gór-Nagy, Paján, Bárány 1-1, illetve Varga Dániel 3, Mátyás 2, Steinmetz Á., Kovács R., Katonás 1-1

A Honvédot hat bajnoki cím után a 2006/2007-es idényben az ob I első helyétől megfosztó Vasas és a legutóbbi kupagyőztes "dominós" alakulat összecsapását a hazai vízben játszó együttes már-már "hagyományosan" gyengén kezdte: az elején két góllal elengedte az angyalföldieket (0-2, 1-3).

A vendégvezetésnek a második játékrész elején a 2000-es sydneyi olimpiai bajnok Székely Bulcsú vetett véget, aki "mérföldes" távolságból ejtett hibátlanul az addig remeklő Nagy Viktor hálójába (3-3), s ugyanő egalizált 4-4-nél. A meccsnek nagyon bátran nekiinduló Vasas lendülete váratlanul megtört, s a kétszeres olimpiai aranyérmes Kiss Gergely duplájával a félidőre már a hazaiak álltak jobban (6-4).

A harmadik negyedben viszont "visszatért" a piros-kékek "alaphangulata", s hatékony pólóval ki is egyenlítettek (6-6). A pezsgő ritmus, a kemény csatajelenetek jellemezte, igazi közönségszórakoztató játékból a gólok sem hiányoztak, s a változatosságra sem lehetett panasz, hiszen a vendégduplára két Honvéd-találat következett. Akár 9-6-ra is módosulhatott volna az állás, ha Szivós Márton nem a kapufára lövi a büntetőt, törvényszerűen lett így 8-7, ám az ötödször is kíméletlenül pontos Kiss G. ötméteresből a zárónegyedre 9-7-re alakította az eredményt. A balkezes klasszis aztán a végkimenetelt is eldöntötte: emberelőnyben lőtt és a kapuba vágódó hatodik találatával 10-7 lett a Honvéd javára, Bárány Attila ragyogó húzása után (11-7) pedig, kellő idő híján, már csak a kozmetikázásra tellett az angyalföldiektől legjobbjuk, Varga Dániel jóvoltából.

A férfimeccs előtt rendezték meg, ugyancsak a Kőér utcában, a női Szuperkupa-döntőt, amely szintén Honvéd-sikert hozott, miután a bajnok és kupagyőztes gárda a 9-9-es döntetlent követő büntetőpárbajt 3-2-re megnyerte az OSC ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását