2024. április 26. - Ervin

Nyugodtan telt a Mindenszentek

Nyugodtan telt a rendőrség számára a Mindenszentek, a bűnözők elkerülték a fővárosi temetőket csütörtökön. A nagyobb temetőknél csak a rendkívül megnövekedett forgalom okozott fennakadásokat. A temetőknél pénteken és a hétvége többi napján is a szokottnál
2007. november 2. péntek 14:55 - Hírextra

Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy csütörtökön, Mindenszentek napján nem volt szükség komolyabb rendőri intézkedésre a temetők környékén. Egy asszony jelentkezett a rendőröknél, aki egy sírkövön felejtette a táskáját és mire visszament érte azt valaki elvitte. A tömegben általában megjelenő zsebtolvajok ezúttal elkerülték a kegyeleti helyeket. A forgalom nagy volt, erre valószínűleg a hétvége többi napján is számítani lehet.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az ünnepi hosszú hétvégére a rendőrség már a hét elején készült. A temetők és a pályaudvarok környékén a várható zsúfoltság miatt ugyanis ilyenkor a szokottnál jobban kell figyelni az értékekre. A tömegben megjelenhetnek a zsebtolvajok, a temetők környékén parkoló kocsik között az autófeltörők.

A kegyeleti ünnepek idején megnövekvő forgalom miatt a temetőket érintő fővárosi buszjáratok sűrűbben közlekednek a hétvégéig, pénteken pedig rendkívüli járatokat is indítanak. Az Új köztemető környékén emellett új forgalmi rend lép életbe, amelynek köszönhetően a 68-as, a 68A, illetve a Keresztúr-buszok elsőbbséget kapnak az autósokkal szemben.

Rendkívüli buszjáratok indulnak az Erzsébeti temetőhöz (19A jelzéssel) a Gubacsi úttól a Jahn Ferenc kórházig, a Megyeri temetőhöz (30A jelzéssel) Újpest-Központtól, a Csepeli temetőhöz (38B jelzéssel) a csepeli Szent Imre térről, a Budafoki temetőhöz (58A jelzéssel) a budafoki Törley tértől, valamint az Új köztemetőhöz (68A jelzéssel) Kőbánya-Kispest végállomásról. Negyedóránként jár majd az Új köztemető és az Izraelita temető irányában a Keresztúr-busz, és (37B jelzéssel) villamos a Baross térről. Az Óbudai temetőt a 18A és a 118-as autóbusszal lehet majd elérni, ez 20 illetve 30 percenként jár majd.

A hosszú hétvége munkarendjének változását a MÁV menetrendje is követi. A vonatok pénteken és szombaton az ünnepnapra érvényes menetrend szerint közlekednek. A MÁV ezekben a napokban több utasra számít, ezért a kihasználtabb járatokhoz több kocsit kapcsolnak. Az utasoknak azt ajánlják, indulás előtt a helyi tarifával hívható Mávdirekt számán, a 06-40-49-49-49-es telefonon érdeklődjenek a megváltozott menetrendről. A Volán buszjáratai pénteken és szombaton a munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint közlekednek. Vasárnap a hét első munkanapján érvényes menetrend lesz érvényes.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását