2024. április 25. - Márk

Megismétlődött a délelőtti vonat baleset

Megismétlődött a péntek délelőtti baleset a pestszentlőrinci vasútállomáson, egy gyorsvonat mozdonya délután nekiütközött a vágány mellett közlekedő kavicsszállító teherautónak - közölte a MÁV szóvivője az MTI-vel.
2007. november 2. péntek 14:57 - Hírextra

A délelőtt folyamán egy tehervonat mozdonya ütközött ugyanígy egy teherautóval, amely az állomás vágányhálózatának felújításában vett részt - idézte fel a történteket Kavalecz Imre.

Mindkét baleset úgy történt, hogy a sínek mellett közlekedő teherautók túl közel mentek a sínekhez, nem maradtak a számukra kijelölt biztonsági sávban, így a vonat "nem fért el" mellettük.
A délután folyamán egy Záhonyból Budapestre tartó gyorsvonat mozdonyának oldala sérült meg, de a helyszínelés után ez is folytathatja az útját, az anyagi kár nem jelentős. Személyi sérülés ezúttal sem történt.

Kavalecz Imre közölte: a MÁV azonnal leállította az állomáson folyó munkálatokat, és azt kérték a cég vezetőjétől, hogy figyelmeztesse a teherautó-sofőröket a szabályok betartására.

Az állomáson most szünetel a vasúti közeledés, jelentős késések vannak, mivel még az előző baleset miatti késések után sem állt helyre a vonatközlekedés.

Az újabb baleset miatt a nyíregyházi és a szegedi Intercity vonatok Szolnok érintésével kerülő vonalon járnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását