2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nincs meg a gyerekcsehre tettese

Ad acta helyezte a rendőrség a közelmúltban kipattant csehországi gyerekcsere-ügyben indított eljárást, mert nem sikerült megállapítani, ki cserélhetette el a két kislányt a dél-morvaországi Třebíč város kórházában tavaly december 9-én.
2007. november 2. péntek 07:28 - Hírextra
A cserére az egyik pár jött rá. Nikolka ugyanis furamód szőke volt, miközben szülei mindketten sötét hajúak. A férjet ivócimborái minduntalan ugratták, s a végén már maga is gyanakodni kezdett feleségére. DNS-vizsgálatnak vetették alá magukat, s akkor jött az igazi meglepetés: egyikük sem vér szerinti szülője a kislánynak. Hamarosan az is kiderült, hogy Nikolkát a kórházban Veronikával cserélték el.

A két pár azóta megállapodott, hogy vér szerinti lányukat veszik magukhoz, és sajtóértesülések szerint tíz-tízmillió cseh korona (vagyis nagyjából 80-80 millió forint) kártérítést követelnek a kórháztól - gyermekenként tehát egy-egymillió koronát minden hónapért, amit tévhitben kellett eltölteniük.

A rendőrség szerint megállapíthatatlan, hogy a kórházi személyzeten belül kit terhel a felelősség. Annyi biztos csak, hogy a születés és a reggel kilenc óra közti időszakban történhetett a csere, akkor adták ugyanis a kislányokat az anyjukhoz. A szándékosságot kizárják.

Ha egyébként valaki bizonyíthatóan készakarva okozta volna a cserét, azt akár tíz évre is börtönbe zárhatták volna.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását