2024. május 19. - Ivó, Milán

Maffiapénzeket mostak az osztrák bankok?

Osztrák bankok 2 milliárd euró tisztára mosásában működtek közre az olasz maffia számára 2005 és 2007 között, állítja a "profil" című osztrák hetilap.
2010. március 8. hétfő 07:19 - HírExtra
A beszámoló szerint a pénzmosás 14 számla útján történt, amelyeket a Raiffeisen Zentralbanknál, az olasz UniCredit csoporthoz tartozó Bank Austriánál és az Anglo-Irish Bank osztrák fiókjánál vezettek. Az átutalásokat az olasz Fastweb és a Telecom Italia Sparkle internetszolgáltató kezelte az újság tudomása szerint. Az érintett bankok tájékoztatták a hatóságokat olasz ügyfeleik pénzügyi műveleteiről, majd nyilvánosságra hozták információikat.

A bécsi ügyészség a római ügyészség kérésére még 2007 őszén elrendelte a gyanús számlák megfigyelését, de a gyanúsítottak akkor már tudták, hogy a számláik nincsenek biztonságban, írta a hetilap.

Most februárban a római ügyészség egy nagy pénzmosási és adócsalásügyben elrendelte 56 személy letartóztatását, köztük volt a Fastweb alapítója, Silcio Scaglia is. Abban az ügyben a Fastwebet és a Telecom Italia Sparkle-t azzal gyanúsítják, hogy 1,8 milliárd eurónyi fiktív telefon- és internetszámla kiállítása útján 365 millió eurós adóelkerülést hajtottak végre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását