2024. április 27. - Zita

Kutyákat éheztettek

Az üres tálat rágta szét éhségében két kutya a Somogy megyei Osztopánban, amelyre csütörtökön késő délután bukkantak kaposvári állatvédők egy családi ház kertjében. Az éhező állatokról a szomszéd értesítette a Philip Természet- és Állatvédő Egyesület munk
2007. november 2. péntek 17:40 - Hírextra
Szántó Brigitta, a szervezet munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: a kutyák gazdáinak szomszédja értesítette őket. Azt állította, hogy a kutyákat a szabadban tartották, majd amikor értesítette az állatvédőket, egy disznóólba zárták azokat. Itt láncra verték őket, alig fél méteres mozgásterük volt. Szántó Brigitta hozzátette: alultápláltságuk miatt három hónaposnak néznek ki az egyébként egy éves négylábúak. A kutyák gazdái azt mondták: nem tudták etetni az állatokat, mert szegények.

Az állatvédők rögtön a menhelyükre vitték a két ebet, az állatokat a későbbiekben szeretnének majd elajándékozni. Nem tettek feljelentést, hanem egy lemondó nyilatkozatot írattak alá a gazdákkal, így ők soha többet nem tarthatnak állatokat. Az állatvédők beszéltek a bejelentővel is, aki megígérte, hogy azonnal értesíti őket, ha a család újabb állatot venne magához és ezzel megszegné a lemondó nyilatkozatot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását