2024. április 29. - Péter

A mérges após és a terrorista veje

Becsületsértésért kell felelnie annak a svédországi apósnak, aki mérgében megüzente az FBI-nak, hogy veje kapcsolatban áll az Al-Kaidával - jelentette a Sydsvenska Dagbladet című svéd napilap pénteken.A férfi bevallotta, hogy ő küldte az emailt, de hozzát
2007. november 2. péntek 20:06 - Hírextra
A negyvenéves férfi és felesége épp válófélben voltak, mikor a férfinak üzleti útra az Egyesült Államokba kellett mennie. Az asszony nem akarta, hogy elutazzon, mert beteg volt, és szerette volna, ha férje segít ellátni a két gyereket.

Mikor a férfi nemet mondott, a mérges após küldött egy emailt az FBI-nak, melyben azt írta: veje kapcsolatban áll a svédországi Al-Kaidával és az Egyesült Államokban találkozik embereivel. Megadta a repülőgép járatszámát és az érkezés dátumát is.

Ahogy a férfi földet ért Floridában, azonnal bilincsbe verték, kihallgatták, majd 11 órára elzárták, mielőtt fölrakták volna a következő Európába tartó gépre.

Az FBI kapcsolatba lépett a svéd titkosszolgálattal, a Saepóval, amely kiderítette, melyik számítógépről küldték az internetes üzenetet - így vezettek a szálak az apóshoz.

Az idős ember bevallotta, hogy ő küldte az emailt, de - mint mondta - nem gondolta, hogy a hatóságok ennyire hülyék, de úgy látszik, mégis azok. Hozzátette, hogy nem számított az amerikaiak "paranoiás reakciójára".

Az apóst súlyos becsületsértéssel vádolják.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását