2024. május 10. - Ármin, Pálma

Lezárták vagy nem zárták?

A török kormányfő csütörtökön cáfolta, hogy Ankara lezárta volna légterét az észak-iraki kurd területre közlekedő repülőgépek elől. Recep Tayyip Erdogan azt mondta az Anatolia török hírügynökségnek, hogy "semmi effajta döntés nem született".
2007. november 1. csütörtök 14:10 - Hírextra
Korábban az NTV tévétársaság azt jelentette, hogy - az "Észak-Irakban megbújó kurd szeparatisták és segítőik" elleni szankciók részeként - Ankara megtiltotta, hogy az oda tartó repülőgépek a légterét használják.

Szerdán ugyanis Ali Babacan ((babadzsan)) külügyminiszter azt mondta, hogy gazdasági és politikai szankciókat is kész bevetni a török-iraki határ túloldalán lévő, számításai szerint több mint 3500 kurd fegyveres ellen, beleértve akár az energiaellátás megszakítását is. Babacan utalt arra is, hogy "korábban már volt rá példa, hogy technikai okokra hivatkozva megtiltottuk az iraki kurd területre irányuló repülőgép-forgalmat".
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását