2024. április 29. - Péter

Még sosem vándoroltak ki ennyien

Az utóbbi több mint ötven évben még soha nem vándoroltak ki olyan sokan Németországból mint tavaly. A német statisztikai hivatal jelentése szerint az elmúlt évben több mint 155 ezren hagyták el az országot, a különböző külföldi államokba kivándoroltak szá
2007. október 31. szerda 14:58 - Hírextra

Az országot elhagyók átlagos életkora - mint a jelentésből kitűnt - 32 év volt, és körülbelül egyforma volt köztük a férfiak és a nők aránya.

A hivatal szóvivője nem közölte a hatóságok szerint aggasztónak tűnő elvándorlás okát. Szakértők azonban úgy látják, hogy a kivándorlás növekedése a nehezedő életkörülményekre vezethető vissza, beleértve a megélhetési költségek emelkedését, továbbá a munkanélküliség változatlanul magas arányát.

A hivatalos dokumentumból kitűnt, hogy a legtöbben Svájcot választották. A tavaly kivándoroltak 12 százaléka az alpesi országban igyekezett boldogulni, 9 százalékuk az Egyesült Államokban, 7 százalék pedig Ausztriában.

A kivándoroltak száma nem foglalja magában azokat a diákokat, akik egy vagy több évre külföldön folytatják egyetemi, illetve főiskolai tanulmányaikat.

A német média egyébként nagy figyelmet fordít a külföldre távozottak sorsának alakulására. A kereskedelmi televíziók rendszeresen beszámolnak arról, hogy egy-egy család hogyan igyekszik külföldön boldogulni, legyen szó akár a csalódásokról, akár a beteljesült várakozásokról. Ennek keretében a Vox televízió heti rendszerességgel mutatja be a kivándoroltak életét, gondosan ügyelve arra, hogy minden héten más befogadó ország szerepeljen a műsorban.

Németország lakossága 82,3 millió, s ebből több mint 7 millió a külföldi. Tavaly több mint 660 ezer külföldi kért letelepedési engedélyt az országban, többségük az Európai Unió tagállamaiból érkezett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását