2024. május 17. - Paszkál

Vérbefordultak a teheráni tüntetések

A CNN amerikai hírtelevízió szerint legalább 19, egy, a Twitter közösségi portálon jelentkező blogger szerint 30-40 halálos áldozata és 200 sebesültje volt a szombati teheráni zavargásoknak.
2009. június 21. vasárnap 12:01 - HírExtra
A CNN, amely egész esti programját a teheráni összecsapásoknak szentelte, kórházi forrásokra hivatkozott és közölte, hogy más, meg nem erősített hírek szerint, akár 150 is lehet az áldozatok száma. A Twitteren "Teheranbureau" néven író blogger az iráni főváros Fatemijeh kórházának adatait idézte és megírta, hogy a rendőrség felveszi a kórházba érkezők adatait.

Közben az iráni állam tv vasárnap arról számolt be, hogy letartóztatták a betiltott és száműzetésbe kényszerített ellenzéki Mudzsahedin Kalk Szervezet több tagját, akiket "terrorcselekményekkel", köztük gyújtogatásokkal és a Mahmúd Ahmadinezsád elnökhöz hű bászidzsi iszlám milícia elleni támadásokkal vádolnak. A jelentés szerint, amelyből nem derült sem a letartóztatottak száma, sem pedig az őrizetbe vételük ideje, a szervezet tagjait Nagy-Britanniából irányították és azután tértek haza Iránba, hogy Irakban kaptak kiképzést.

Az iráni televízió megerősítette vasárnap, hogy Teheránban halálos áldozatai voltak a szombati ellenzéki tüntetésnek, amelynek során felgyújtottak egy mecsetet is. "Sajnos több állampolgárunk mártírhalált halt, amikor a zavargók felégettek egy mecsetet Teherán keleti felében. A zavargók nem tartják tiszteletben a szent helyeket" - mondta az állami televízió a halottak számának pontos megjelölése nélkül. Megmutatták a kiégett épület képét is. Az angol nyelvű Press TV azt állította, hogy "terrorista csoportok" és a rendőrség összecsapásaiban 13-an vesztették életüket. A zavargók felgyújtottak két benzinkutat és megtámadtak egy katonai őrhelyet is - tette hozzá a híradás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását