2024. április 28. - Valéria

Henry időt kér

Thierry Henry, az FC Barcelona labdarúgója azt mondta: még időre van szüksége ahhoz, hogy beilleszkedjen és teljesen alkalmazkodjon új csapata játékstílusához.
2007. október 31. szerda 15:23 - Hírextra

A francia világ- és Európa-bajnok csatár elismerte, hogy a katalánoknál eddig nem volt képes legjobb tudása szerint futballozni. Ebben szerinte közrejátszott folyamatosan vissza-visszatérő Achilles-ín-sérülése és az, hogy előző gárdájához, a londoni Arsenalhoz képest Barcelonában teljesen más felfogásban játszanak.

"A Barcelona teljesen más csapat egy teljesen más stílussal, így nekem is máshogyan kell játszanom. Londonban sokkal célratörőbben és gyorsabban járattuk a labdát, még alkalmazkodnom kell új csapatom játékához" - fogalmazott.

A kétszeres aranycipős (2004, 2005) játékos az Ágyúsoknál eltöltött nyolc éve alatt két bajnoki és négy gólkirályi címet nyert. Angliából a nyáron, egy négyéves szerződés aláírásával, 24 millió euróért igazolt a spanyol sztáregyesülethez.

A 30 éves Henry nyilatkozatában kiállt új csapattársa, a mostanában önmagához képest szürke teljesítményt nyújtó brazil Ronaldinho mellett is:

"Nagyon sokáig tökéletesen teljesített, de ő sem robot! Most is csak korábbi önmagához képest játszik gyengén, ám még így is a csapat meghatározó tagja. Kimagasló képességeivel leköti az ellenfél védelmét, sokkal könnyebbé téve a mi dolgunkat a pályán."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását