2024. április 30. - Katalin, Kitti

Elhatárolódnak a rendzavaróktól

Lovas György, az Amerikai Magyar Szabadságharcos Szövetség társelnöke hétfőn levelet írt a New York Times című napilapnak, amelyben az '56-os amerikai magyar szervezet nevében elhatárolódott a lapban bemutatott budapesti zavargásoktól, a nyilasokat idéző
2007. október 31. szerda 06:33 - Hírextra
Lovas György a Függyetlen Hírügynökségnek kedden kifejtette, hogy a New York Times cikke olyan benyomást kelthetett olvasóiban, hogy 1956-nak bármi köze lehetett szélsőjobboldali, antiszemita vagy neonáci megnyilvánulásokhoz. Emiatt írt levelet a tekintélyes amerikai lapnak, amelyben bajtársai nevében is elhatárolódik a szélsőséges megnyilvánulásoktól.

A Szabadságharcos Szövetség társelnöke kijelentette: "Wittner Mária nem képviseli a szabadságharcosokat, csak saját magát. 1956-nak nem örököse a Magyar Gárda". Felidézett egy történetet, amely szerint "1956. október 25-én elfogtunk három suhancot Újpesten, akik éjjel nyilaskereszteket festettek a falra. Letartóztattuk őket, és bevittük a fiatalokat a rendőrségre. Ez 56 szelleme"- hangsúlyozta Lovas György.

A New Yorkban élő férfi, aki a Carnegie Hallban tavaly megrendezett 50. évfordulós megemlékezés szervezőbizottságának elnöke volt, felháborodásának adott hangot a tavalyi és az idei budapesti zavargásokkal kapcsolatban. "Soha nem gondoltam volna - fogalmazott -, hogy megérjük azt a napot, amikor ugyanolyan suhancok, mint 50 éve, akik azt sem tudják, mi volt a II. világháború, divatbemutatót tartanak a Szálasi korszakról a forradalom évfordulóján. Ami az utcán zajlott, meggyalázása '56-nak "- tette hozzá Lovas György.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását