2024. április 27. - Zita

Zöld ügyekben a világ élvonalában van az ország

Nincs olyan ország, ahol a zöldügyeket külön parlamenti obudsman figyelné, ahol a jövő nemzedékével egy önálló ombudsman foglalkozna - méltatta a jövő nemzedék ombudsmanjáról szóló törvényjavaslatot keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Kovács Kálmán körn
2007. október 30. kedd 15:08 - Hírextra

Zöldügyekben Magyarország együtt mozdul a világ élvonalával. Meggyőződésünk, hogy ez az igazi versenyképesség - mondta a szabad demokrata képviselő. Hozzátette, hogy egyedül egy kanadai tartományban működik hasonló intézmény.

Aktualitása mellett "nagyszerű érdekességnek" nevezte, hogy a javaslat ötpárti. Mint mondta, az elmúlt néhány hónapban csak a zöldügyeket támogatta mind az öt párt.

Meggyőződésének adott hangot, hogy ez annak a liberális politikának is következménye, amelyet egy éve hirdetett meg a környezetvédelmi minisztérium és amelynek célja, hogy ne pártpolitikai, hanem közös ügyként kezeljék a természetvédelem kérdéseit.

Azt is elmondta, a szabad demokraták azt szeretnék, hogy a törvény elfogadása után rövid időn belül a parlament megválassza az ombudsmant.

"Természetesen több olyan személyben is gondolkodunk, akik az elmúlt években, évtizedekben a zöldkérdésekben nagyon komoly társadalmi szerepet vállaltak, de ugyanakkor tudomásul vesszük, hogy a köztársasági elnök úr jelölésén múlik, hogy ki lesz az (...) akiről a parlament dönthet" - válaszolta az államtitkár az MTI kérdésére.

Hozzátette: ismerve Sólyom László elkötelezettségét a zöldügyek mellett, bíznak benne, hogy kitűnő jelöltet nevez majd meg.

Kovács Kálmán visszautalt rá, hogy 2000-ben már napirendre került a zöld ombudsman ügye, de akkor a parlament nem tárgyalta. Annak a tervezetnek az előkészítésében a jelenlegi köztársasági elnök is részt vett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását