2024. április 24. - György

Veszélyben az izraeli-palesztin tárgyalások

A palesztinok csak egy olyan közös nyilatkozatot hajlandóak elfogadni Izraellel, amely tartalmazza a palesztin állam megalakításának határidejét. Ezt kedden közölte a palesztin főtárgyaló. A két fél még az év végén tartandó nemzetközi konferencia előtt sz
2007. október 30. kedd 17:00 - Hírextra
Palesztin tisztviselők már korábban jelezték, hogy egyértelmű határidőt szeretnének, de most először hangzott el, hogy annak hiánya a tárgyalások teljese összeomlását okozhatja, emlékeztetett a Haaretz című izraeli lap. A palesztin és izraeli tárgyalók egy olyan közös dokumentum kialakításán dolgoznak, amely meghatározza a két állam közötti béketárgyalások keretét az év végi konferencia előtt.

A tervek szerint az amerikai Annapolis városában az év végén tartanának egy nemzetközi konferenciát az Egyesült Államok szervezésében. A békefolyamat felújítását célzó találkozó pontos időpontját még nem határozták meg, mert a két fél még mindig nem tudott megegyezni a kiindulási pontokban.

A palesztin főtárgyaló szerint nem haladnak jól a tárgyalások Izraellel. Szerinte csak általánosságban beszélnek arról, hogy a dokumentumnak mit kéne tartalmaznia, és nem esik szó a fő kérdésekről: a jövőbeni palesztin állam határáról, valamint Jeruzsálem és a palesztin menekültek helyzetéről.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását