2024. április 26. - Ervin

Guinness rekordkísérlet Újbudán

Guinness rekordkísérletre készül Újbuda november 11-én, a kerület napján. A tervek szerint háromezer gyermek énekli majd együtt a kerület dalát, ami kifejezetten erre az alkalomra íródott az újbudai iskolások számára.
2007. október 30. kedd 17:03 - Hírextra

A XI. kerületben hagyományosan november 11-én ünneplik a kerület napját különböző műsorokkal és rendezvényekkel.

A rekordkísérlet plusz látványossága, hogy a Lágymányosi-öböl vízi színpadánál gyülekezők kék és fehér esőkabátot viselnek majd, mert a kórus egyben élőképet is alkot: kék alapon fehér római számmal írják ki, hogy "XI". Az esőkabátokat a gyerekek az esemény után emlékül megkapják.
A helyszínen meleg tea, pogácsa és nagy melegedő sátrak várják majd a gyerekeket, valamint mobil WC-ket és orvosi ügyeletet is biztosítanak a szervezők az eseményre látogatóknak.

Sopronban is létrejött egy hatalmas kórus idén októberben. A soproni Főtéren kétezer kétszáz óvodás és kisiskolás gyermek vállalkozott a legnagyobb gyerekkórussal készített hangfelvétel magyarországi rekordjának felállítására. A kísérlet sikerességéről hitelesítő jegyzőkönyvet állított ki a magyarországi rekordok jegyzője. A szervezők bíznak benne, hogy a rekordot a nemzetközi Guinness szervezet is elfogadja és bejegyzi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását