2024. május 2. - Zsigmond

Vécével Eurázsia körül

Vlagyimir Mokszunov elindult, hogy egy vécén szelje át Európát és Ázsiát, s így mérjen csapást a világ kulturálatlan illemhelyeire.
2007. október 30. kedd 09:15 - Hírextra

Mokszunov az Összoroszországi Vécéegyesület elnöke, s Moszkva melletti házában vécémúzeumot rendezett be, ahol csak az ősi pottyantós kerti bódékból már több mint 30 áll.

Ezúttal vécémobilt épített egy egészen kicsi autóból és az általa konstruált Jövő Vécéjéből. A moszkvai Komszomolszkaja térről, egy neves építész tervei alapján épült nyilvános illemhely tövéből indult útnak.

Az Oka típusú autóba szerelt illemhely internacionalista, vagy ha úgy tetszik, kozmopolita jellegével tűnik ki, amennyiben a teljesen eltérő szokásokat követő európaiaknak, ázsiaiaknak és például kaukázusiaknak egyforma kényelmet biztosít. Emellett környezetvédelmi szempontból is kifogástalan: a későbbi felhasználás szempontjai alapján külön tárolja az eltérő állagú végtermékeket. Nem pazarolja a kézmosásra szánt vizet sem: a csap fertőtlenítő folyadékkal benedvesíti az alá tartott kezet, amelyet aztán a vécémobil látogatója higiénikus papírtörölközővel törölhet meg. Az egész "szertartás" idején pedig különleges szellőztető berendezés gondoskodik arról, hogy egyáltalán ne legyenek szagok.

Az Összoroszországi Vécéegyesület küldöttsége Mokszunov vezetésével Európa 12 országát szándékozik felkeresni, majd Szocsin, a Volga mentén, Jekatyerinburgon és Krasznojarszkon át Mongóliába, Kínába és Koreába veszi az irányt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását