2024. április 19. - Emma

Több a külföldi munkavállaló

Nagy-Britaniában lényegesen több külföldi dolgozik, és az új munkahelyekből több jutott nekik, mint eddig gondolták, ismerte el a brit munka- és nyugdíjügyi miniszter, Peter Hain. Eszerint az elmúlt tíz évben létesített új munkahelyeken nem 800 ezer, hane
2007. október 30. kedd 12:21 - Hírextra
A 29 millió nagy-britanniai munkavállaló 8 százaléka külföldi. 1997 óta 2,7 millió új munkahely létesült, ezek 40 százalékát külföldiek töltik be - írta az Independent brit napilap weboldala.

Nagy-Britannia azon kevés EU-tagállamok közé tartozik, amelyek a 2004-es bővítéskor azonnal beengedték munkaerőpiacukra az egykori szocialista országok állampolgárait. A legtöbben Lengyelországból éltek ezzel a lehetőséggel.

A londoni kormányra újabban egyre nagyobb nyomást gyakorol a konzervatív ellenzék, hogy korlátozza a munkavállalók bevándorlását. Erősek a félelmek, hogy még több emigráns érkezik a Lengyelországnál alacsonyabb életszinvonalú Romániából és Bulgáriából, amelyek január 1. óta tagjai az EU-nak. Ezért a brit kormány a román és bolgár bevándorlást korlátozza, ezt pedig Bukarest és Szófia diszkriminációnak minősít.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását