2024. április 25. - Márk

Több a drog, mint a kukoricát

A mezőgazdaságilag művelt földterület egyharmada kábítószernövények termesztésére szolgál Mexikóban, ami azt jelenti, hogy nagyobb területet fordítanak erre a közép-amerikai országban, mint kukoricatermesztésre - holott közismerten a kukorica számít az or
2007. október 30. kedd 19:21 - Hírextra

Az Excelsior című lap hétfői számában idézte a mexikói mezőgazdasági intézmény tanulmányát, amely szerint az ország 31 millió hektárnyi mezőgazdasági művelés alatt álló területéből a drogültetvények 9 millió hektárt, a kukoricaföldek 8,2 millió hektárt foglalnak el.

A kábítószerek népszerűségét egyszerű ok magyarázza: a marihuána- vagy ópiumtermelőknek fizetett ár tizenhatszorosa annak, amit az ország legdrágább más mezőgazdasági terményeiért, a vaníliáért, illetve a manduláért fizetnek a vevők.

A drogkartellek emellett sok parasztot rá is kényszerítenek kábítószernövény termesztésére. Ennek fejében a termelőknek akár 400 ezer pesót (mintegy 6 millió forint) is fizetnek hektáronként, míg egy kukoricatermesztő hektáronként legfeljebb 12 ezer pesót kap terményéért - olvasható a San Nicolas de Hidalgo egyetem tanulmányában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását