2024. május 17. - Paszkál

Fotópályázat eredményhirdetése

Mintegy háromezer fotó érkezett a National Geographic tudományos folyóirat magyarországi pályázatára, amelynek díjait hétfőn adták át Budapesten. A pályázatra a társadalomábrázolás, a természet és tudomány, valamint az utazás és kultúrák kategóriákban vár
2007. október 30. kedd 07:06 - Hírextra
A második fordulóba jutott legjobb hatvan kép a WestEnd City Centerben rendezett kiállításon tekinthető meg november 26-áig.

Radisics Milán, a zsűri tagja az MTI-nek elmondta, hogy a grémium elsősorban a "hűha-érzést", az "ilyet még nem láttam" érzését, azaz a nézőt megállító hatással rendelkező alkotásokat kereste.
A fotós, aki tavaly a magyar és a nemzetközi pályázaton is első helyen végzett, kiemelte: a beküldött fotókon érezhető, hogy az alkotók sokkal többet utaznak, mint régebben, és a digitális technika miatt nagyságrendekkel több felvételt készítenek.

A természet és tudomány kategória első díját Sarudi Gyula Kacsák a ködben című felvétele kapta, a társadalomábrázolás legjobb fotóját Gárdi Balázs készítette Romák, Szentpétervár címmel, míg az utazás és kultúrák kategória első helyezettje Sopronyi Gyula India, Varanasi című fotója lett.

Radisics Milán mellett a zsűri tagja volt Korniss Péter fotográfus, Szigetváry Zsolt, a Magyar Távirati Iroda külső munkatársa, a World Press Photo 2007 nemzetközi versengés hírfotók (sorozatkép) kategóriájának első helyezettje, Kalotás Zsolt természetfotós, valamint Heltai Csaba, a National Geographic művészeti vezetője.

Schlosser Tamás, a National Geographic magazin magyarországi kiadásának főszerkesztője elmondta, hogy a díjazott alkotások november végén részt vesznek a washingtoni nemzetközi döntőn. A magazin idei, második alkalommal meghirdetett versengésén 21 ország alkotói mérik össze tudásukat.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását