2024. május 10. - Ármin, Pálma

Vita a PSZÁF-ről

Több előterjesztés részletes vitáját folytatta le hétfőn az Országgyűlés. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről (PSZÁF) szóló törvényjavaslat részletes vitájában Dancsó József (Fidesz) azon módosító javaslatot ismertette, amely a Felügyeleti Tanács
2007. október 29. hétfő 19:26 - Hírextra
A képviselő helytelennek tartotta azt a megfogalmazást, hogy a Felügyeleti Tanács legalább három, legfeljebb öt főből álljon. Érvei szerint, ha csak három főt delegálnak a testületbe, az működésképtelenné válhat, hiszen a döntéshozatalhoz három tag egybehangzó véleménye szükséges. Hozzátette: a tagokat felmenteni viszont csak akkor lehet, ha kilencven napon túlmenőleg nem tudják ellátni a feladatát.

A kockázat kivédésére Dancsó József amellett érvelt, hogy öt főben határozzák meg a Felügyeleti Tanács létszámát. A fideszes képviselő javasolta, hogy valamennyi tagot az Országgyűlés válassza meg.

Az Országgyűlés és a Kormány európai uniós ügyekben történő együttműködéséről szóló törvény módosítását célzó javaslat részletes vitáját hozzászóló hiányában lezárták, akárcsak a hosszú távú fenntartható fejlődésével kapcsolatos tervezési és egyeztetési folyamat feladatairól szóló határozati javaslat, a jogi segítségnyújtással kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényjavaslat részletes vitáját.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását