2024. május 2. - Zsigmond

Stamnak elege lett

Jaap Stam, az Ajax Amsterdam - korábban Európa több sztárcsapatában is szerepelt 67-szeres holland válogatott - labdarúgója helyi lapértesülések szerint a visszavonulás mellett döntött.
2007. október 29. hétfő 15:21 - Hírextra
A 35 éves védőjátékos október 20-án, a NEC Nijmegen - Babos Gábor, Hrepka Ádám és Vadócz Krisztián csapata - elleni mérkőzésen sérült meg, ekkor lépett pályára utoljára.

Pályafutását 1992-ben, a másodosztályban szereplő Zwolle csapatában kezdte. Innen 1996-ban a PSV Eindhovenhez, majd két év múlva a Manchester Unitedhez igazolt. Angliában az első, 1998/99-es idényében triplázni tudott: együttesével megnyerte a BL-t, a bajnokságot és az FA-kupát is.

A Manchestertől a vezetőedző Alex Fergusonnal való nézeteltérései miatt 2002-ben a Lazióba távozott. Három sikeres római év után az AC Milanban (2004/06) zárta itáliai karrierjét, majd pályája lezárásaként visszatért hazájába, ahol két évre aláírt az Ajaxhoz.

A holland válogatottban - ahonnan a 2004-es portugáliai kontinensdöntő után vonult vissza - 67 alkalommal szerepelt és három gólt szerzett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását