2022. július 2. - Ottó

Márton-napi mulatságok

"Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik" - ez a szlogenje a november 10-11. között tartandó családi rendezvénynek, amelyet hagyományosan a Vajdahunyadvárban tartanak.
2007. október 29. hétfő 15:24 - Hírextra

Ezeken a napokon zenével és tánccal, libasülttel és tepertővel, időjóslással, népzenei koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, hagyományőrző játszóházzal várják a kicsiket és nagyokat - olvasható a Magyar Mezőgazdasági Múzeum közleményében.

Lesz mézeskalácssütés, papírmerítés, pecsétnyomás, a gyerekeknek lehet írni lúdtollal, játékot fabrikálhatnak csuhéból, lampiont és "libás magképeket" alkothatnak, szakértő segítséggel.

Fábián Éva népdalénekes-mesemondó ad műsort a kisebbeknek, akiknek népzenei táncházat tartanak és "libás" dalokat tanítanak. A felnőtteknek szól inkább Agócs Gergely népzenész műsora, amelynek címe: Iszom a bort, rúgom a port.

A hagyományos, lúdból sütött-főzött ételek mellé bor való, ezért bortörténeti tárlatvezetést szerveznek a múzeumban, koccintással, de lehet majd vásárolni is a jóféle nedűkből.

A hagyományőrzés jegyében rendeznek lampionos-zenés felvonulást, Márton-napi játékokat és Szent Márton-napi misét is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását