2024. március 29. - Auguszta

Gyógyfürdő Szigetváron

Szigetvár életében kiemelt helyet foglal el a mezőgazdaság, valamint az itt található gyógyvíz - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szombaton Szigetváron a gyógyfürdő ünnepélyes megnyitóján.
2007. október 28. vasárnap 06:31 - Hírextra
A gyógyfürdő megépítése, amellyel az itt élők fél évszázados álma vált valóra, az első fontos lépés ahhoz, hogy a baranyai kisvárosban megjelenjenek a gyógyturizmushoz kapcsolódó szolgáltató cégek, valamint szállodaépítéssel foglalkozó vállalkozások - mondta.

Szólt arról is, a térség egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja, épített kulturális öröksége mellett - a gyógyvize, az ehhez kapcsolódó gyógy-idegenforgalom pedig kitörési pontot jelent. Ki kell használni e cél érdekében azt a páratlan lehetőséget, hogy a településen egyszerre találhatók meg a történelmi és kulturális értékek, valamint a wellness- és gyógy-szolgáltatásokat kínáló gyógyfürdő. Ehhez azonban szükség van az ide érkező vendégeket hosszabb időn át a térségben tartó turisztikai programcsomagokra.

Paizs József, Szigetvér polgármestere elmondta, az önkormányzat és a Sziget-Víz Kft. közös beruházásában, saját forrás és mintegy negyedmilliárd forint állami támogatás felhasználásával épült meg, az 1,2 milliárdba kerülő szigetvári gyógyfürdő.

Kitért arra is, a három éven át tartó építkezés eredményeként Szigetvár szívében, a régi fürdő kéthektáros területén impozáns fürdőkomplexum létesült.

A jövőről szólva a város első embere kitért arra is, előrehaladott tárgyalások folynak lehetséges magánbefektetőkkel a fürdő szomszédságában felépülő szálloda ügyében.

A fürdőt 1966-ban, eredménytelen olajkutatás során talált forrás 800 méter mélyről feltörő, 62 Celsius fokos vize látja el elegendő nátriumkloridos alkáli hidrogén-karbonátos hévízzel. E minősített gyógyvíz elsősorban mozgásszervi megbetegedések kezelésénél hatékony, de alkalmazható időskori csontritkulásnál, s pajzsmirigy betegségek, nőgyógyászati problémák megszüntetéséhez is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását