2024. április 26. - Ervin

Az MDF vizsgálatot akar

A Magyar Demokrata Fórum azt javasolja Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Veres János pénzügyminiszternek, hogy a kormány tisztasági csomagját egészítse ki egy nyolcadik törvénnyel: adjon törvényi garanciát arra, hogy a vagyongyarapodási vizsgálat eljá
2007. október 28. vasárnap 14:42 - Hírextra
A javaslatot azzal indokolta a pártelnök, hogy az APEH illetékeseinek ellentmondásos nyilatkozatai ezt a gyanút erősítik.

Az adóhatósággal szembeni közbizalom erősen meginoghat az elmúlt napok ellentmondásos fejleményei után - áll a közleményben. Dávid Ibolya erre példaként az APEH szóvivőjének szavait illetve az adóhivatal honlapján olvasható információkat hozta fel. Emlékeztetett: a szóvivő azt mondta, hogy a vizsgálatokat véletlenszerűen végzik, az APEH honlapján viszont az olvasható, hogy a vagyongyarapodási vizsgálatokra az adózó magánszemélyek nem véletlenszerűen, hanem célzottan kerülnek kiválasztásra.

"A baj azzal van, hogy nincs Magyarországon ember, aki elhiszi, hogy ugyanolyan elvek, módszerek és következetesség vezényli az APEH-et, mikor a főnökeit, a miniszterelnököt és a pénzügyminisztert vizsgálja, mint mikor vállalkozókat vagy az ellenzéki képviselőket, hiszen az APEH vezetőit a kormány képviseletében a pénzügyminiszter nevezte ki és bármikor fel is mentheti" - olvasható az MDF elnökének közleményében.

Dávid Ibolya a közleményben kitért arra: törvényi garanciákat várnak a bizonyítás szabályaira, a bizonyítási teher törvényi feltételeire, az átlátható eljárási szabályokra, az adatvédelem szabályainak pontosítására, illetve arra, hogy végezhet-e az APEH készletező nyilvántartást.

Ma ellentmondásos a helyzet, a pénzügyminisztérium készíti el az APEH működési szabályzatát, eljárási rendjét, az APEH a pénzügyminiszter irányítása alatt áll, márpedig törvényi garanciák nélkül, a hitelét vesztett kormány nem teremtheti meg ezek nélkül az adóhatóság iránti közbizalmat sem - zárul a pártelnök közleménye.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását