2024. június 15. - Jolán, Vid

ÁSZ: nem volt arányos a költségvetés!

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata szerint a III. kerületi önkormányzatnál a 2007-2010. évi költségvetésben nem volt egyensúly, a bevételek nem nyújtottak fedezetet a kiadásokra.
2010. szeptember 22. szerda 15:44 - HírExtra
A szervezet szerdán, az MTI-hez eljuttatott vizsgálati összegzése szerint a költségvetés teljesítése során a pénzügyi egyensúly a 2007. évben biztosított volt ugyan, azonban az ezt követő években már nem.

Mint írták, a felhalmozási célú kiadásokra az önkormányzat a 2008-2009. években hosszú lejáratú hiteleket, a fizetőképesség folyamatos biztosításához minden évben folyószámlahitelt vett igénybe. Az önkormányzat pénzügyi helyzete a 2007. évről a 2009. évre összességében kedvezőtlenül alakult, mivel eladósodása fokozódott és fizetőképessége gyengült.

Az ÁSZ szerint az önkormányzat nem készült fel eredményesen az európai uniós források igénybevételére és a várható támogatások felhasználására.

Az ÁSZ szerint ugyanakkor a költségvetési tervezési és zárszámadás készítési folyamatban a működésbeli hibák megelőzésére, feltárására, kijavítására kialakított belső kontrollok kiválóan működtek.

Ugyancsak kiválónak minősítette az ÁSZ "a gazdasági eseményekkel kapcsolatos kifizetések során a kialakított belső kontrollok működésének megfelelőségét" is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását