2024. július 24. - Kinga, Kincső

Rendőrök a temetőben

Több vidéki nagyvárosban - így Szolnokon, Debrecenben és Veszprémben - is fokozottan készülnek a rendőrök a Mindenszentekkor várható nagyobb tömegre a temetők környékén, különösen, hogy idén négynapos hétvége követi november 1-ét.
2007. október 27. szombat 20:14 - Hírextra
Veszprém megyében a rendőrség már az ünnepet megelőző hétvégén is számít a közeledő Mindenszentekhez kötődően a temetők környékén várható forgalomra. Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőri jelenlét a bűncselekmények, balesetek megelőzését és a forgalom segítését szolgálja. A polgári ruhában portyázó bűnügyesek arra törekednek majd, hogy mielőbb tetten érjék a zsebtolvajokat és a temetői parkolókban álló autókat megcélzó bűnözőket.

Szolnokon október 29 hétfőtől lehet fokozott rendőri jelenlétre és ellenőrzésekre számítani a temetők környékén, ahol rendőri irányítás segíti majd a közlekedőket és gyalogosokat.

Debrecenben forgalomkorlátozások is lesznek; a temetőhöz vezető útvonalak közül többet egyirányúsítanak és sok helyen tilos lesz megállni 2007. október 27-én 12 órától 2007. november 04-én 20 óráig.

A rendőrség mindenhol arra kéri a megemlékezőket, hogy a temetőjárás során csak a legszükségesebb értékeket vigyék magunkkal. Ha kiszállnak az autóból, ne hagyjanak semmit az utastérben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy megéri az odafigyelés, ugyanis a tolvajok a nagy forgalom miatt legtöbbször csak a feltűnő helyen hagyott táskákért, irattartókért, pénztárcákért, mobiltelefonokért, kabátokért "lendülnek akcióba".
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását