2024. április 30. - Katalin, Kitti

Összefogás a szárnyvonalakért

Széleskörű társadalmi összefogást kezdeményeztek a közlekedési tárca által megszüntetésre javasolt 103. számú, Karcag-Tiszafüred közötti vasúti vonal megmaradásáért az érintett térség országgyűlési képviselői és települési polgármesterei.
2007. október 27. szombat 18:45 - Hírextra
Mivel a tervezett lépés egyértelműen elfogadhatatlan a Nagykunságban lakóknak, a vasútvonal életben tartásáért parlamenti interpelláció készül, levél íródott a kormányfőnek, a szakminiszternek, míg többen demonstráció megtartását is kilátásba helyezték az ügy érdekében - mondta el Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat elnöke szombaton az MTI-nek.

A politikus tájékoztatása szerint legalább hat érv szól ezen a szárnyvonalon a vasúti közlekedés fenntartása mellett. Így többek között az, hogy biztosítja a turizmus fellendítéséért évek óta erőfeszítéseket tevő Tisza-tavi üdülőkörzet, és a gyógyvize miatt közkedvelt Berekfürdő megközelítését, miután a térség rossz állapotban lévő közútjain 2007 és 2013 között nem várható jelentősebb felújítás. Emellett a betegek számára könnyebbé teszi a súlyponti szerepet kapott, százezer ember ellátásáért felelő karcagi kórház elérését.

A megmaradást indokoló gazdasági szempontok közül az egyik legfontosabb, hogy az ország legnagyobb volt szovjet katonai repülőtere, a kunmadarasi hasznosításában meghatározó szerepet szánnak a vasúton történő szállításnak.

A megyei önkormányzat elnöke jelezte: tapasztalva a térségben kialakult közhangulatot, a közgyűlés novemberi ülésén várhatóan arról dönt, hogy felterjesztéssel fordul a kormányhoz a Karcag-Tiszafüred-vasútvonalon a személyszállítás megtartásáért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását