2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Maci Laci veszélyben van

Idén legalább félszáz grizzly hullott el a Yellowstone Nemzeti Parkban és környékén, nagyrészt emberek ténykedése, például vadászincidensek következtében - közölték amerikai szakértők.
2007. október 27. szombat 13:04 - Hírextra
Huszonöt hatalmas testű szürkebundájú medve elpusztulását regisztrálták, de legalább ugyanennyi történt a megfigyeléseken kívül - hangsúlyozta Chuck Schwartz, a grizzlyket vizsgáló szakértői csoport vezetője a park illetékes bizottságának éves megbeszélésén. A szakember rámutatott, hogy az idei nem túl jó év a grizzlyk életében.

A 25 regisztrált esetből 22-nek volt emberi felelőse, kettő természetes elhullás volt, az utolsó esetre pedig egyelőre nincs magyarázat.

A grizzlyket azóta tartják megfigyelés alatt, amióta felkerültek a veszélyeztetett fajok listájára, ám idén - a környezetvédők tiltakozása ellenére - levették őket a listáról.

Óvatos becslés szerint a Yellowstone parkban jelenleg 571 grizzly él. A szakértői csoport felmérése szerint idén ötven nőstény kölykezett, és egy alomban átlagosan két medvebocs található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását