2024. május 2. - Zsigmond

Gyereknapló 56-ról

Ez a mi történelmünk - az európai kaland ötven esztendeje címmel nyílt kiállítás Brüsszelben, amely az EU integráció "szubjektív" történetét mutatja be. A 27 tagállam nyolcvan múzeumából érkezett több mint félezer kiállítási tárgy illusztrálja a közös eur
2007. október 26. péntek 18:58 - Hírextra
Mivé lett Európa, mivé nőtte ki magát a második világháború romjaiból - ezt mutatja be a kiállítás, amelyet a Tour & Taxis brüsszeli vásárvárosban lehet péntektől jövő év március végéig megtekinteni.

Helyet kapott a magyar '56 is: Csics Gyula, a tatabányai városi könyvtár igazgatójának gyerekkori naplója képviseli hazánkat a kiállításon. A napló a forradalom eseményeit rögzítette - egy gyermek szemszögéből.

A kiállítási tárgyak között szerepel egy kislányruha, amelyet az Európát felszabadító szövetségesek zászlajából varrtak, az EU elődjének, az Európai Szén- és Acélközösség megalakulásakor öntött első acélforma. Látható egy szeneszsák is, amelyet a berlini blokád idején dobtak le Nyugat-Berlin lakóinak megsegítésére, egy angol katona hadinaplója, amelyet a szuezi válság idején vezetett, emlékek a berlini falból és a vasfüggönyből, de nem hiányzik a Stasi hírhedt szagmintája sem.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását