2024. április 26. - Ervin

Exkluzív interjú Zeffer Andrással

Mobilmánia, RockBand, Deák Bill, Vikidál, 30 év zene, egy halálos betegség. És ez még semmi! A Pont FM rádió Rocközön című műsorának vendége Zeffer András volt, aki pár napja ünnepelte 50. születésnapját.
2008. október 29. szerda 15:09 - Molnár Miklós
Hogy sikerültek a legutóbbi bulik?

Zefi: 18-án a Mobilmániával voltunk Győrben. Eddig még soha nem látott teltház előtt játszottunk. Komolyan, a ’80-as évek elején emlékszem utoljára hasonló koncertekre. A Rock Banddel kezdtünk, aztán felzárkózott a Mobilmánia legénysége is. Igazából egy olyan fergeteges bulit csaptunk, amiről azóta is beszélünk. És nem csak mi beszélünk róla.

Egy éjszaka alatt 150-160 bejegyzés érkezett a vendégkönyvünkbe, aminek nagyon örültünk. Nagyon jól éreztük magunkat.

Csütörtökön még úgy volt, hogy le kell mondanunk a koncertet. A héten a dobosunk, Borbély Zsolt megbetegedett, ezért kórházba kellett vinnünk, s néhány nappal a műsor előtt még nem tudtuk, hogy ki fog játszani helyette. Utolsó pillanatban jött a szikra, hogy megkérdezzem Donászy Tibit, aki nagy szerencsénkre elvállalta mind a győri, mind pedig a Pont FM-es koncertet is. Még a 25-ei, születésnapi koncertemen is emeli majd az est fényét.

Nagyon jó érzés, hogy a szakmában töltött harminc évemet olyan emberek mellett tölthettem el, mint Deák Bill Gyuszi, HoBo, a Karthago teljes legénysége, és a Beatrice.

December 29. – Mobilmánia lemezMEGmutató koncert

A Mobilmánia olyan hirtelen jutott fel a csúcsra, hogy kaptunk egy lemezszerződési ajánlatot, amit megkötöttünk, így december 15-én már a Mobilmánia lemeze is a boltokban lesz. Ugyanúgy, mint a könyvem, amelyet életem egy elég hosszú és nehéz szakaszáról írtam.

„Ránéztem az órámra, és eltelt ötven év.”

A professzionális pályafutásomat a ’70-es években kezdtem el. Sok minden történt velem az elmúlt ötven év alatt, úgy gondolom nagyon nagy csoda, hogy megérhettem ezt a kort. Mindig azt mondtam, hogy teljesen mindegy, mi történt, nem szabad hátra nézni, menni kell tovább. Nem szabad semmitől elkeseredni és semmitől félni. Azt ajánlom, hogy mindenki gondolkodjon így, és akkor nem lesz semmi baj.

Ennek a gondolkodásnak a termése a Mobilmánia is.

Nos, igen, ez egy ötlet, ami megvalósult. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy minden ötlet annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. Sikerült a Mobilmániát létrehozni, ami nem más, mint az elmúlt 35 évünkre való visszatekintés. A koncertek egytől-egyig komoly időutazást jelentenek nekünk is, és a közönségnek is.

Mennyiben játszotok magatoknak és mennyiben a közönségnek? El lehet egymástól a kettőt választani?

Nem nagyon lehet megkülönböztetni a kettőt. Azért csináltuk meg ezt a zenekart, mert mániákusan szeretjük ezeket a dalokat játszani, a közönség pedig mániákusan szereti őket hallgatni. A számainkat nem dolgoztuk át, ugyanúgy játsszuk őket, mint a ’70-es években.

Kaptunk egy lehetőséget, hogy egy új albumot elkészítsünk. Azon majd megmutatjuk, hogy miként gondoljuk az új dalok hangszerelését.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását