2024. április 29. - Péter

Elégedettek a veszprémiek

A veszprémiek szeretnek a településükön élni, a bakonyi megyeszékhelyet jó adottságú, hangulatos városnak tartják, előnye a Balaton közelsége is, s külön büszkék a "királynék városának" történelmi értékeire - mondta Kincses Péter, a budapesti Capital Rese
2007. október 26. péntek 23:25 - Hírextra

Az igazgató az általuk szeptemberben Veszprémben elvégzett közvélemény-kutatás eredményét ismertette, hangsúlyozva, hogy az 500 megkérdezett veszprémi lakos döntő többsége főleg a város kulturális életével, lakókörnyezete tisztaságával, a közbiztonsággal és a sok zöldterülettel elégedett.
A válaszadók 48 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jó, 27 százaléka pedig úgy, hogy nagyon jó Veszprémben élni, 22 százalék pedig semleges álláspontra helyezkedett, s lényegében elenyésző a rossz jelzővel válaszolók aránya - közölte az igazgató.

Elmondta: pozitívan ítélik meg a Pannon Egyetemnek a város életében betöltött szerepét is: a felsőoktatási intézmény hatását 53 százalék kedvezőnek, 26 százalék nagyon kedvezőnek tartja, 13 százalék semleges a kérdésben, s ugyancsak elenyészőnek mondható a kedvezőtlen vélemény.
Kevésbé nyilatkoztak viszont elismerően a veszprémiek a városi közlekedésről, az utak állapotáról és a parkolási helyzetképről - tette hozzá Kincses Péter.

Szerinte figyelmet érdemlő az is, hogy mennyire tartják drágának városukat a veszprémiek, ugyanis a válaszadók 51 százaléka szerint hasonlóak az árak, mint más városokban, viszont 30 százalék valamivel drágábbnak, 10 százalék pedig igen drágának tartja Veszprémet és csupán négy százalék vélekedik úgy, hogy olcsóbbak az árak, a szolgáltatások más városokhoz viszonyítva.

Arra a kérdésre, hogy milyen beruházásokra van elsősorban igény Veszprémben, szinte egybehangzóan azt felelték a megkérdezettek, hogy multifunkciós sportcsarnokra (már épül), strandra, uszodára lenne szükség, s jelentősen javítani kellene a közlekedési infrastruktúrát - ismertette a felmérés tényeit a kutató.

Kitért arra is, hogy a lakosság tájékoztatását illetően elsöprő fölénnyel vezet a városi újság, a Veszprémi 7 Nap című hetilap; a megkérdezettek 91 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a város életével kapcsolatos eseményekről, hírekről ebből az újságból informálódnak. A megyei napilap, a Napló olvasottsága is jó, hiszen a megkérdezettek háromnegyede jelölte meg informálódása fő forrásaként. A városi televíziót azonban már igen kevés veszprémi polgár (a válaszadóknak mindössze 6 százaléka) említette elsődleges információs csatornaként - jegyezte meg.

A felmérés figyelmet érdemlő része az előző és a jelenlegi városvezetés megítélése: az előző polgármester 16 éven át állt a város élén és ismertsége 96 százalékos, viszont az új városvezető is eléri a 94 százalékot - mondta Kincses Péter, hangsúlyozva ugyanakkor azt is, hogy az előző polgármester népszerűsége 36 százalékot ért el, a jelenlegiét viszont 56 százalékra tették a válaszadók.

A polgármesteri hivatal munkájával, az ügyfelek fogadásával és az ügyintézéssel a nagy többség elégedett, ugyanakkor igen magas (42 százalék) azoknak az aránya, akik az erre vonatkozó kérdésre nem tudtak választ adni - ismertette a felmérési adatokat a Capital Research Piackutató Intézet igazgatója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását