2024. május 3. - Tímea, Irma

Átdátumozták a csokit

Egyelőre nem tudni, került-e a boltokba abból az édességszállítmányból, amelyet csütörtök délelőtt foglalt le a hatóság egy budapesti telephelyen. Tizenöt raklapnyi édességet koboztak el, nagyrészt csokoládét. Az áruval az volt a baj, hogy átdátumozták ra
2007. október 26. péntek 07:42 - Hírextra
Az állategészségügyi hatóság munkatársai rendőrökkel jelentek meg délelőtt egy cég kilencedik kerületi telephelyén, lakossági bejelentés alapján tartották a razziát. A társaságnak házi nyomdája volt, oldószerekkel és újracsomagolást végző gépekkel is felszerelkezett.

Hajós Ádám fővárosi és Pest megyei főállatorvos a Független Hírügynökségnek elmondta: telefonon kaptak bejelentést arról, hogy a Gubacsi úti telepen átdátumoznak különböző csokoládékat. A helyszínen ez be is bizonyosodott. Egy helyiséget áruval, kartonokkal torlaszoltak el, ott találták meg a házi nyomdát.

A cégnél leszedték a nagyrészt lengyel csokoládéból és különböző cukrász alapanyagokból álló szállítmányról a külső celofán borítást. Ezután oldószerrel lemosták a régi, többségében 2006-os lejárati dátumot, 2008 februári dátumot ütöttek a dobozokra, flakonokra, és újracsomagolták azokat. Az édességek között tavalyról megmaradt szaloncukrok is voltak, feltehetően ezeket idén akarták értékesíteni.

Találtak olyan 2008-as dátummal ellátott készletet is, amelyről nem lehet megállapítani, hogy valódi, vagy esetleg a telepen csomagolták át. Ezért ezt a tételt nem semmisítették meg, de zár alá vették. Hajós Ádám elmondta, hogy ezt a készletet csak akkor kaphatja vissza a tulajdonos, ha számlákkal bizonyítja, honnan származik, és mikor vásárolta azt. A cég tulajdonosa egyébként nem működött együtt a hatóságokkal. Az állategészségügyi hatóság pénteken feljelentést tesz az ügyben rossz minőségű termék szándékos forgalmazása miatt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását