2024. május 3. - Tímea, Irma

A Monster Worldwide eredményei

Az árbevétel 18 százalékkal, 337 millió dollárra emelkedett; a Careers International részleg árbevétele 57 százalékkal nőtt. A folytatólagos tevékenységből származó, hígított részvényenkénti nyereség 25 cent volt, amely tartalmazza a pro forma kiigazításo
2007. október 26. péntek 15:44 - Hírextra
A GAAP szerinti működési árrés a második negyedévben 13 százalékról 15 százalékra növekedett; a nem GAAP szerinti működési árrés a második negyedévben 19 százalékról 21 százalékra emelkedett. A működésből származó készpénz 73 millió dollárt tett ki. A részvények visszavásárlására adott felhatalmazás értéke 100 millió dollárral, 350 millió dollárra nőtt.

A Monster Worldwide, Inc. (NASDAQ: MNST) közzétette a 2007. szeptember 30-án befejeződött negyedévre és háromnegyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit.

Harmadik negyedévi eredmények
2007 harmadik negyedévében a társaság teljes árbevétele 337 millió dollár volt, összességében 18 százalékkal több, mint a 2006 hasonló időszakában elért 275 millió dollár. Az árfolyamváltozások 3 százalékkal járultak hozzá a növekedéshez.
A Monster Careers részleg árbevétele 297 millió dollár volt, 22 százalékkal több, mint a 2006 harmadik negyedévében elért 244 millió dollár. A növekmény elsősorban abból adódott, hogy a nemzetközi részleg 57 százalékkal, 122 millió dollárra növelte árbevételét. A nemzetközi részleg árbevétele tartalmazza az árfolyamváltozások jótékony hatásából származó 7 millió dollárt is. Az észak-amerikai részleg 5 százalékkal, 175 millió dollárra növelte forgalmát 2007 harmadik negyedévében. Az Internet Advertising & Fees részleg árbevétele 40 millió dollár volt, 2 millió dollárral kevesebb, mint egy évvel korábban.
A Monster Worldwide áthúzódó bevételi mérlege 2007. szeptember 30-án 435 millió dollár volt, 25 százalékkal több, mint az egy évvel korábban elért 347 millió dollár.

A folytatólagos tevékenységekből származó nyereség 33 millió dollárt, illetve hígított részvényenkénti 25 centet tett ki, míg egy évvel korábban 40 millió dollár, illetve hígított részvényenként 31 cent volt. A folytatólagos tevékenységekből származó nyereség tartalmaz egy hígított részvényenkénti 7 centes összeget, amely a társaság részvényopcióival kapcsolatban folyamatban levő vizsgálat és a társaság átszervezési programjának költségeiből fakad. A pro forma kiigazítások tartalmaznak egy hígított részvényenkénti 3 centes összeget, amely azoknak az intézkedéseknek a költségeiből fakad, amelyeket a cég augusztusban a szakmai önéletrajzokat tartalmazó adatbankja biztonsági rendszerének feltörése miatt merültek fel. Ezeket a pro forma kiigazításokat a Megjegyzések a nem GAAP szerinti pénzügyi mutatók alkalmazásához című részben részletesen is tárgyaljuk, és összhangba hozzuk a legközelebbi GAAP mutatóval.

A társaság szabad cash flow pozíciója 2007. szeptember 30-án 627 millió dollárt tett ki, míg 2007. június 30-án 719 millió dollár volt. A negyedév folyamán a társaság hasznosította a 2005. novemberi visszavásárlási programból megmaradt 55 millió dollárját, 100 millió dollárt költött a 2007. szeptemberi meghatalmazás alapján, és összesen 4,5 millió részvényt vásárolt vissza a nyílt piacon. A működésből származó készpénz 73 millió dollár volt, míg 2006 hasonló időszakában 79 millió dollár. A tőkekiadások értéke 2007 harmadik negyedévében összesen 11 millió dollár volt.

A társaság azt is bejelentette, hogy az igazgatótanács 250 millió dollárról 350 millió dollárra növelte a jelenlegi részvény-visszavásárlási meghatalmazás összegét. A nagyobb értékre szóló meghatalmazás és az eddigi visszavásárlások nyomán a társaságnak 250 millió dollárja maradt meg a program végrehajtására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását