2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesznek nem kellenek az uniós pénzeket koordináló hálózatok

Megszüntetné a Fidesz az uniós forrásokat felhasználását koordináló hálózatokat. Erről határozati javaslatot nyújtottak be az országgyűlésnek - jelentette be Pelczné Gáll Ildikó pénteki tájékoztatóján.
2007. október 26. péntek 11:40 - Hírextra
Az ellenzéki párt alelnöke szerint ugyanis ezeket a hálózatokat azért hozta létre a kormány, hogy eltüntesse a közpénzeket. A péntek reggeli budapesti események kapcsán az ellenzéki politikus megerősítette a párt korábban kiadott véleményét, amely szerint a Fidesz elfogadhatatlannak és törvénytelennek tartja a hídlezárást.

Állítólag már 1600 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett az országba az önkormányzatok fejlesztésére, de senki sem tudja, hogy hol van - mondta Pelczné Gáll Ildikó. Az Állami Számvevőszék jelentése szerint is átláthatatlan a pénz felhasználása, ráadásul olyan fejlesztésekre szánják, amelyeket később az önkormányzatok képtelenek lesznek működtetni, mert erre viszont már nincs forrás - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus leszögezte: az uniós források felhasználása nem hatékony, nem a magyar emberek érdekét szolgálja. Ennek legfőbb oka, hogy a kormány az uniós pénzek fogadására egy olyan hálózatot hozott létre, amely átláthatatlanná teszi a források felhasználását. Hozzátette, ez a pénz nem a kormányt illeti, ezért is javasolja, hogy szüntessék meg a kistérségi, a vidékfejlesztési és a regionális fejlesztési hálózatokat, amelyeknél szerinte egyértelműen fellelhetőek a szocialista, családi rokoni kötődések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását