2024. április 25. - Márk

Rózsaszín receptek

Táplálkozási tanácsokat és recepteket tartalmazó füzetet bocsátott ki a Magyar Rákellenes Liga az emlőrákos betegeknek és azoknak, akik szeretnének egészségesen étkezni. A kiadvány szlogenje: "Mert hiszem, hogy van holnap!"
2007. október 25. csütörtök 14:00 - Hírextra
Sajttorta bogyós gyümölcsökkel, spenóttal és fetával töltött csirke, fűszeres halragu, krémes-cukkinis lasagne, karamellás körte papucsban - néhány azok közül a finom és könnyen elkészíthető ételek közül, amelyeket a Magyar Rákellenes Liga ajánl az emlőrákban szenvedőknek.

A füzetnek azért az a címe, hogy Rózsaszín receptek, mert ez az árnyalat világszerte a mellrákellenes harc jelképes színe. A receptfüzetben dietetikus és onkológus szakértők dolgozták ki a recepteket és tippeket.

"A fejlett orvostudomány ellenére az emlőrák megelőzésére ma még biztos módszer sajnos nem létezik, de a megfelelő étrenddel csökkenteni tudjuk a kialakulás esélyét, illetve betegség esetén megőrizhetjük erőnlétünket" - írja a kiadvány előszavában Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A program nagykövetei, Hámori Ildikó és lánya, Szinetár Dóra színésznők, teljes szívvel felvállalták az akció népszerűsítését. Meggyőződésük, hogy fontos szerepe van az életben a jó ízű közös családi ebédeknek és az egészséges ételeknek.

Fontos tippek: a fehér cukrot nádcukorra cserélni, elhagyni az étkezésből a mesterséges adalékanyagokat, kevés, elsősorban növényi eredetű zsiradékot használni, kerülve a káros transzzsírokat, előnyben részesítve a halfélék, hüvelyesek, magvak fogyasztását.

Ajánlatos zsírszegényen, kevés sóval és kevés cukorral főzni, minél több teljes értékű gabonából készült ételt fogyasztani, biztosítani a megfelelő folsav, D- és C-vitamin bevitelt és mérsékelni az alkoholfogyasztást - tanácsolja a receptfüzetben Henter Izabella dietetikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását