2024. július 20. - Illés

A Kajak-Kenu Szövetség már készül

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége - egy tartózkodással - elfogadta a 2008-as olimpiai felkészülési tervet és válogatási elveket, amelyeket Angyal Zoltán szövetségi kapitány dolgozott ki.
2007. október 25. csütörtök 14:05 - Hírextra
Az MKKSZ által kiadott hírlevélből kiderül, hogy a vezető testület kötelezi az érintett edzőket az egyes csapatok részletes felkészülési tervének benyújtására, és azok végrehajtását folyamatosan ellenőrizni fogja.

A válogatási elvek sarkalatos pontja, hogy kizárólag a világbajnoki címvédő egységek élveznek úgynevezett védettséget, vagyis részükre a június elején esedékes szegedi Világkupán, mely egyben válogató verseny lesz, befejeződik a szelektálási szakasz, ha az adott számban az első két hely valamelyikén végeznek (és amennyiben a másik magyar egység előtt zárnak).

A négyesek kapcsán az a határozat született, hogy mind a női, mind a férfi kajak szakágban válogatóverseny dönt az olimpiai csapat kialakításáról. Az egységek szerkezetében az eredményes pekingi szereplés érdekében a szövetségi kapitány változtatással élhet az érintett edzőkkel, illetve a Baráth Etele elnök, Kadler Gusztáv általános alelnök, Vaskuti István szakmai alelnök és Schmidt Gábor főtitkár alkotta, az olimpiai felkészülés folyamatát ellenőrző szakmai testülettel konzultálva. Ez utóbbi testület folyamatosan egyeztet, és rendszeresen beszámol az MKKSZ elnökségének a felkészülés menetéről.

Az MKKSZ az olimpiai felkészülésben érintett versenyzőkkel, edzőkkel és segítői stábbal egyaránt szerződésben szabályozza a felek jogait, kötelezettségeit és a sikeres szereplés esetén járó javadalmazásukat.

Az elnökség következő ülésén fogadja el az ötkarikás premizálási rendszert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását