2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Lékó Ivancsuk ellen

Munkácson péntektől vasárnapig 12 játszmás rapid párosmérkőzésre kerül sor a világranglistán második Vaszilij Ivancsuk és az ötödik Lékó Péter között. A 2787-es Élő-pontszámú, 38 éves ukrán sakkozó kétszeres olimpiai bajnok a szovjet válogatottal (1988, 1
2007. október 25. csütörtök 10:56 - Hírextra
2002-ben világbajnoki döntőt játszott honfitársával, Ruszlan Ponomarjovval. 2004-ben Európa-bajnoki címet szerzett. Háromszor győzött Linaresben, a sakkozás Wimbledonjában, de tornagyőztes volt a sakkozás Mekkáinak számító Wijk aan Zee-ben, Dortmundban és Tilburgban is.

Lékó (2755) első alkalommal az 1995-ös dortmundi szuperversenyen mérkőzött meg Ivancsukkal, és azóta még 32 játszmában mérték össze erejüket, a mérleg a magyar sakkozónak kedvező, 8-5-re vezet 20 döntetlen mellett. Rapid tempóban is sokszor csatáztak, hiszen mindketten állandó résztvevői a hagyományos monacói Amber-versenynek, Lékó kilenc döntetlen mellett 6-3-as vezetéssel várhatja összecsapásukat. Januárban, az ACP Rapid Világkupáján Odesszában a döntőben Lékó Péter a rájátszásban nyert.

Naponta négy partit játszanak a nagymesterek, 10-10 perc gondolkodási idejük lesz és lépésenként még 10-10 másodpercük. Magyar idő szerint 14 órakor kezdődnek a partik, s a küzdő felek óránként ülnek sakkasztalhoz a Peremoha Filmszínházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását