2024. május 12. - Pongrác

Jól van az újszíves kisfiú

Jó általános állapotban van az a hétéves kisfiú, akin egy héttel ezelőtt, az országban elsőként végeztek gyermekként szívátültetést - jelentette be Ofner Péter, a Gottsegen Görgy Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoz
2007. október 25. csütörtök 13:47 - Hírextra
Szatmári András, a gyermekszívközpont vezetője az esetet ismertetve elmondta: a hétéves fiúnak súlyos szívizombetegsége volt, "életkilátása a nullával volt egyenlő". A gyermek felkerült a Nemzeti Szívtranszplantáció Várólistára, majd október 18-án megtörtént az 5 óra 38 percig tartó műtét.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón gratulált a műtétet végző orvos csapatnak, és a szervet felajánló családnak is köszönetét fejezte ki.

Felhívta a figyelmet arra, hogy hiába vannak jó szakemberek, és állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök, ha kevés a szervfelajánlás. Mint mondta, az Egészségügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a súlyponti kórházak mindegyikéből érkezzenek donációs jelentések a beültethető szervekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását