2024. május 3. - Tímea, Irma

Halálra rugdosta, 12 évet kapott

Egy születésnapi ünneplést követően halálra rugdalta ismerősét az a bácsalmási fiatal, akit jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön.
2007. október 25. csütörtök 14:07 - Hírextra
Az ítélet szerint a húszéves, büntetlen előéletű, munkanélküli Skornyik Zsolt 2006. október 13-án barátnőjével és annak unokatestvérével egy ismerősük születésnapját ünnepelte különböző bácsalmási szórakozóhelyeken. A fiatalok jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, leittasodtak, különösen Skornyik Zsolt részegedett le.

A társaság lány tagja az egyik kocsma előtt összetalálkozott a későbbi sértettel, akivel beszélgetni kezdtek. Miután a társalgást befejezték, a vádlottak tovább indultak, útközben a lány azt állította unokatestvérének, hogy a sértett a kocsma bejárata előtt molesztálta, fogdosta őt.

A társaság összetalálkozott a sértettel, aki megpróbált elkerekezni a helyszínről, de Skornyik Zsolt hátulról ráugrott, s mindketten az árokba esettek. Később a férfinak sikerült elmenekülnie.

A vádlott egy másik férfival is szóváltásba keveredett, akit ököllel többször megütött, majd megrugdosott. A verés következtében a férfi vérzett, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, de el tudott menni a helyszínről. A súlyosabb sérülés elmaradása csak a véletlenen múlott.

Ezt követően Skornyik Zsolt és barátnőjének unokatestvére elkapták a lányt állítólagosan molesztáló férfit. A vádlott nagy erővel, ököllel fejen ütötte a sértettet, aki az aszfaltozott parkolóban elesett, a földön fekvő férfit többször megütötte, rugdosta áldozta fejét és testét, ráugorott a mellkasára, majd a kerékpárt is a sértetthez vágta, s ezt követően, tovább rugdosva a férfit, kétszer-háromszor a sértett arcába taposott. A bántalmazás során a férfi 10-15 sérülést szenvedett el. A lány és unokatestvére, bár látták a bántalmazást, nem avatkoztak közbe, sőt a barátnő a verést nézve szidalmazta is a férfit. Az ütlegelésnek az vetett végett, hogy egy közelben lakó felébredt, és kinyitotta az ablakot.

A bántalmazás következtében a sértett másnap meghalt.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében és súlyos testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek Skornyik Zsoltot, s ezért jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta. A férfi barátnőjét, s unokatestvérét különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűnsegédjeként három, illetve 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását