2024. május 2. - Zsigmond

Hivatalos kép a frissített Mercedes SL-ről

A Mercedesnél komoly újdonságdömpingre számíthatunk. A csillagos márka néhány napja mutatta be az SLK frissített változatát, ma pedig megérkeztek az első képek a ráncfelvarráson átesett SL-ről is.
2008. január 3. csütörtök 09:30 - Hírextra
A legendás múltra visszatekintő Mercedes roadstert sem kerüli el az öregedés, de egy ráncfelvarrás révén most némileg megújul az SL. A nyitható keménytetővel rendelkező kétülésest a hivatalos képen hátulról szemlélhetjük, amely a legmegfelelőbb szög a frissítés eredményének bemutatására.

A legtöbb újítást ugyanis az autó hátulján találjuk az új lökhárító és a diffúzort mímelő műanyag elem képében. Bár a képen az SL65 AMG csúcsmodell látható, a gyengébb modellek is vélhetően ugyanezt a farkialakítást kapják, a dupla kipufogócsöveket kivéve. Előbbi modell tulajdonosa egyébként 6 literes, bi-turbó V12-es motor révén 612 lóerővel és 1000 Newtonméteres nyomatékkal gazdálkodhat. Az erőmű egyébként nem a pörgősebbik fajtából való, csúcsteljesítményét 4800-as fordulaton adja le.



Tökéletesen ellentétes karakterisztikával rendelkezik a másik AMG verzió, a némileg szerényebb teljesítményű SL63 AMG. A C-, és E-osztályban is remekül teljesítő 6,2 literes szívó V8-ast megerősödve találjuk a frissített SL motorházteteje alatt. A pörgős erőforrás 525 lóerőt és 630 Nm-t teljesít, előbbit 6800-as, utóbbit pedig 5200-as fordulaton.

Mindkét modell megkapja az AMG által sportosabbra hangolt 7 sebességes SpeedShift automatát, amely a korábbi változatok ötsebességes egységét helyettesíti. A fogyasztást illetően valószínűleg elsődleges célpont lesz a zöldek céltábláján az SL AMG tulaj, ugyanis a tizenkét henger átlagosan 15,1 míg a nyolc 13,9 litert kortyol 100 kilométeren, amely táv megtétele esetén rendre 36,2 illetve 33 kilogramm széndioxiddal "dúsítják" a levegőt.

Az árak terén nem számíthatunk nagy újdonságra. Az SL65 AMG változatlan árcédulával, 59 millió forintos alapárért kelleti magát, míg az új 6,2 literes verzió vélhetően a korábbi 5,4 literes erőforrással szerelt SL55 AMG árszintjén marad, vagyis kedvezőnek éppenséggel nem mondható 40 millió forintot kérek el érte.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását