2024. április 19. - Emma

Vízbe fojtott mackó ügyében nyomoznak

Zakopanében, a Magas-Tátra lengyel oldalán megkezdték az ügyészségi eljárást annak a medvebocsnak az ügyében, amelyet vízbe fojtott hat turista a hét végén. A nyomozást azonban hátráltatja, hogy nem tudják kivel felboncoltatni a másféléves mackó tetemét.
2007. október 24. szerda 15:38 - Hírextra
Az ügyészség ezért olyan agrártudományi egyetemet keres, amelyen akadhat megfelelô szakember, aki a bocsot felboncolhatja.

Közben lengyel környezetvédő szervezetek hangosan követelik a tettesek bíróság elé állítását. A lengyel törvények szerint akár két év szabadságvesztést is ki lehet róni védett növényekben vagy állatokban való károkozásért.

A példátlan mackógyilkosság ügyében a zakopanei rendőrség már mind a hat érintettet meghallgatta.

Az eset úgy történt, hogy a turisták előbb szendviccsel etették a mackót, aztán kövekkel megdobálták, végül belefojtották a patakba. Azt állítják, hogy önvédelembôl tették, mert a mackó rájuk támadt.

A Tátrai Nemzeti Park erdészei szerint azonban hihetetlen, hogy a másfél éves bocs megtámadta volna az embereket. A hat turista közül kettő korábban könnyű sérülésekkel jelentkezett Zakopane kórházában, azt állítva, hogy a mackó rájuk támadt.

Az orvosok szerint azonban a két turistán nem voltak medvetámadásra utaló nyomok, például karmolások vagy harapások, csupán egy-két jelentéktelen karcolás. Ezzel szemben az erdészek a medvebocs tetemén kövekkel végrehajtott ütések nyomait fedezték fel.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását