2024. április 25. - Márk

Rosszkedvünk hete

A finnekre szerdánként tör rá a rosszkedv.A Taloustutkimus finn közvélemény-kutató cég a skandináv ország háromezer hatszáz 12 és 79 év közötti lakosát faggatta ki arról, hogy a hét mely napját szereti, vagy utálja a legjobban - olvasható a NEWSru című or
2007. október 24. szerda 08:43 - Hírextra

A hét összes napja között a szerda bizonyult a legborúsabbnak: a rosszkedv már ebéd után jelentkezik, s estig a helyzet csak rosszabbodik.

Az iskolások ugyanakkor a hétfőt gyűlölik a legjobban.

Mint kiderült, a gyermektelenek és az egyedülállók kevésbé rosszkedvűek szerdánként, mint a családosok, Helsinki lakosai pedig sokkal türelmetlenebbül várják a hétvégét, mint az ország keleti részében élők.

A felmérés szerint csütörtökön a finnek már a hétvégére koncentrálnak, igyekezvén minél több háztartási teendőt elvégezni, hogy szombat-vasárnap csak a pihenésre legyen "gondjuk". A vásárlásokat ugyan szombatra halasztják, de vasárnap a shoppingolás nem ildomos, ilyenkor a finnek a családnak és a barátaiknak szentelik minden idejüket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását