2024. május 5. - Györgyi

Oktatási mentori ismeretek számonkérése

Országos körutat indított az oktatási tárca a felsőoktatási mentorprogramba bekerült mentorok ismereteinek felmérésére - közölte a minisztérium az MTI-vel.
2007. október 24. szerda 08:29 - Hírextra

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által létrehozott Katapult Mentorprogramba bekerült mentorok feladata a felsőoktatási intézményekben az elsőéves, halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók egyetemi, illetve főiskolai életbe való beilleszkedésének megkönnyítése, valamint a tanulmányi és szociális ügyintézésben való segítésük.

Az előzetesen kiválasztott mentorok már a tanév megkezdése előtt kapcsolatba léptek a felvett hallgatókkal, hogy folyamatosan segítsenek az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában.
Ahhoz, hogy a mentorok feladatukat hatékonyan lássák el, előre kiadott képzési anyagokat kellett elsajátítaniuk. Az országos körút fő programja a képzési anyagok számonkérése. A beszámoló során a mentorok be kell számolniuk ismereteikről a hallgatói juttatások rendszeréről; a felsőoktatási intézményekben az adminisztrációról; és a mentorprogram ismeretéből.

A körúton a tárca illetékesei a főváros után az következő egy hónapban ellátogatnak Egerbe, Miskolcra, Győrbe, Szegedre és Pécsre is.

A Katapult Mentorprogramot az OKM 2005-ben hívta életre. A felsőoktatásba kerülőket egy, a programba jelentkező, felsőbb évfolyamos hallgató segíti ugyanazon karról vagy szakról. A program az ország összes olyan felsőoktatási intézményében működik, ahová vettek fel szociálisan hátrányos helyzetű fiatalt.

A mentorok az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) ösztöndíjában részesülnek, amelynek összege havi tízezer forint.

Jelenleg 600 mentorösztöndíjas tevékenykedik a felsőoktatási intézményekben, akik 170 hátrányos helyzetű mentorált beilleszkedését segítik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását