2024. május 8. - Mihály

Egészségügyi sztrákkörkép

Vas megye legnagyobb egészségügyi intézményében, a Markusovszky Kórházban nem sztrájkolnak az egészségügyi dolgozók - mondta az MTI érdeklődésére Takács Lajos főorvos, a helyi szakszervezet vezetője.
2007. december 17. hétfő 11:54 - Hírextra
Hozzátette: kék szalagot sem kötnek fel, szavai szerint ennek nem látják túl nagy értelmét.
Dárdainé Ficzek Ildikó, a Baranya Megyei Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke arról számolt be, hogy Baranyában csak a Sellyei Egészségügyi Központ dolgozóinak negyven százaléka sztrájkol. A 23 dolgozó közül négyen - két vállalkozó gyermekorvos és asszisztenseik - két-két órára függesztik fel a rendelést, hatan pedig a teljes munkaidőre - nyolc órás - sztrájkot vállaltak.

Baranya megye többi egészségügyi intézményében kék szalaggal és kék zászlóval jelzik szolidaritásukat a sztrájkolókkal.

Csongrád megyében az EDDSZ nem szervezett munkabeszüntetést, csak a kék szalagos szolidaritási akcióban vesznek részt Tímár Péter, az EDDSZ megyei vezetőjének tájékoztatása szerint.

A megyében a Magyar Orvosok Szövetsége szervezésében sztrájkolnak a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház orvos ai- mondta el az MTI-nek Veszprémi László, a szervezet helyi képviselője. Délelőtt tíz órától délután két óráig, 43 orvos vesz részt az akcióban, a halasztható beavatkozásokat nem végzik el, a sürgősségi beavatkozásokat azonban igen.

Győr-Moson-Sopron megyében a mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézetben kétórás sztrájkot tartottak hétfőn. A szervezők a sztrájk második órájában nem tudták megmondani, hogy a közel 500 dogozót foglalkoztató egészségügyi intézményben hányan nem vették fel a munkát.

Marton Péter, a MOSZ helyi vezetője elmondta: a sürgősségi ellátás nem szenvedett csorbát, a várakozási idők a rendelőintézetben azonban bizonyos mértékig megnőttek, noha a járóbetegek jó előre tájékozódtak a hétfői akcióról, így aki tehette, elhalasztotta a vizsgálatra jelentkezést. A rendelőintézetben érzékelhetően kevesebb beteg jelent meg, mint hétfőnként szokott - mondta Marton Péter.

A soproni Erzsébet Kórházban kék szalag kitűzésével jelezték a dolgozók szolidaritásukat a sztrájkolókkal - mondta Szabó György, az EDDSZ helyi elnöke.

A csornai Margit Kórházban mintegy százan vettek részt a 240 dolgozó közül a reggeli értekezleten. Sörös Ilona, az EDDSZ helyi elnöke közölte: nehezményezik, hogy nem történt egyeztetés sem a szakmával, sem az érdekképviseletetekkel a több biztosítós rendszer ügyében. Fő gondjuk pedig az, hogy aggódnak kórházukért, mert bizonytalannak látják jövőjét.

A dolgozói értekezleten a csornai polgármester és a kórház igazgatója adott tájékoztatást a fekvőbeteg intézmény további működésének lehetőségeiről.

Fejérben szünetel a rendelés az Alba Családorvosi Egyesület székesfehérvári felnőtt-és gyermek háziorvosi rendelőinek többségében; az elégséges ellátást biztosítják a városban.

Mindkét központi rendelőben megerősített orvosi ügyeletet tartanak, két óránként váltják egymást az orvosok, a sürgősségi betegellátás nem sérülhet - mondta el az MTI-nek Almási Ferenc regionális tisztifőorvos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását