2024. május 7. - Gizella

Nukleáris együttműködés

Polgári célú nukleáris együttműködésről tárgyalt Nicolas Sarkozy francia elnök Marokkóban, VI. Mohamed királlyal. Az arab ország atomerőművet építettne Párizzsal és kiemelt partnerségi viszonyt akar az Európai Unió tagállamaival.
2007. október 24. szerda 10:40 - Hírextra
Sarkozy szerint a nukleáris technológia nem a fejlett államok kiváltsága, ezért minden olyan államot segíteni kell a korszerű energiaforrás megszerzésében, amely tiszteletben tartja a nemzetközi szabályokat.

A francia elnök 2 milliárd euró, 500 milliárd forint értékű gazdasági szerződést írt alá a 3 napos marokkói látogatása során. A megállapodás értelmében Párizs gyorsvasutat épít majd Casablanca és Tanger között, az arab ország haditengerészetének pedig 25 helikoptert és 140 járművet szállít majd.

Nicolas Sarkozy francia elnök kedden arról beszélt, hogy lehetővé kell tenni az észak-afrikai munkavállalók legális áramlását Európába. VI. Mohamed marokkói király ismét megerősítette, országa különleges partneri viszonyra törekszik az Európai Unióval.

Az észak-afrikai Marokkó mérsékelt arab királyság, szoros szövetségese az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak. Az utóbbi években több véres merénylet is történt az országban, amelyet az iszlamisták számlájára írnak, az ország ennek ellenére biztonságos és népszerű turistacélpont.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását