2023. március 23. - Emőke

Börtön kizárólag külföldi bűnözőknek

Kizárólag külföldi elítéltek számára tartanak fenn mostantól két börtönt Nagy-Britanniában, hogy ezzel is megpróbálják felgyorsítani a kiutasítás folyamatát a büntetések letöltése után - jelentette be szerdán a brit kormány.
2007. október 24. szerda 17:05 - Hírextra

Ha az Essex és Kent grófságban lévő két börtönben sikerrel jár ez a kísérlet, akkor még több külföldi elítéltet fognak elkülönítve őrizni - mondta David Hanson brit igazságügyi miniszter.

A két börtönben külön bevándorlási tisztviselők dolgoznak, akik már a fogva tartás ideje alatt segítenek a gyorsabb kitoloncolások előkészítésében.

Az elmúlt tíz évben a külföldi rabok száma megkétszereződött, vagyis mintegy 11 ezerre nőtt, azaz: minden hetedik rab Angliában és Walesben külföldi.

Ám a honi elítéltek száma is jelentősen megnőtt, méghozzá az idei több mint 81 ezres összlétszámmal rekordot ért el, emiatt újabb cellákat kell kialakítani a túlzsúfoltság elkerülésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását